Večeře za pár kaček

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor - uvarené
200 g varena fazole červená (alebo konzerva)
1 cibule
1 stroužek česneku
1/2 lžicky paprika červená mletá
strouhanka podla potreby
1 vejce
mouka hladká podla potreby
mletý pepř
sůl
1/2 lžicky
susená petržel
olej rostlinný

Postup přípravy receptu

  1. 1-Varene zemiaky som pouzil co ostali od obeda, dal som ich do vo vacsej misky a vidlickou roztlacil na hrube pyre. Medzi tym som si ocistil a nakrajal na drobno cibulu a cesnak, dal na rozohriaty olej, zlahka oprazil, pred koncom som pridal lyzicku sladkej papriky a rychlo preprazil a premiesal.

  2. 2-Cervenu umytu fazulu som zalial vodou osolil a dal do tlakoveho hrnca cca. 30 minut. Dlzku treba vyskusat, zalezi aky typ fazule a aka stara je (inac tento trik bez namacania suchej fazule je pouzivany v Indickom vareni hlavne so sosovicou). Este lepsie je pouzit predvarenu z konzervy.

  3. 3-K roztlacenym zemiakom som pridal oprazenu cibulu, cesnak, uvarenu fazulu, vajicko a trochu susenej petrzlenovej vnate, osolil, okorenil a podla potreby pridaval struhanku aby som mal dobru zmes na fasirky. Vyformoval v ruke obalil v muke a odlozil na pol hodinu schladit do ladnicky. Vyprazal do zlatista na rastlinom oleji a nechal osusit na papierovej utierke.

  4. 4-Podavali sme s majonezou a kyslymi uhorkami


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!