Večeře za pár kaček
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g brambor - uvarené
- 200 g varena fazole červená (alebo konzerva)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžicky paprika červená mletá
- strouhanka podla potreby
- 1 vejce
- mouka hladká podla potreby
- mletý pepř
- sůl
- 1/2 lžicky
- susená petržel
- olej rostlinný
Postup Večeře za pár kaček
Postup přípravy receptu
-
1-Varene zemiaky som pouzil co ostali od obeda, dal som ich do vo vacsej misky a vidlickou roztlacil na hrube pyre. Medzi tym som si ocistil a nakrajal na drobno cibulu a cesnak, dal na rozohriaty olej, zlahka oprazil, pred koncom som pridal lyzicku sladkej papriky a rychlo preprazil a premiesal.
2-Cervenu umytu fazulu som zalial vodou osolil a dal do tlakoveho hrnca cca. 30 minut. Dlzku treba vyskusat, zalezi aky typ fazule a aka stara je (inac tento trik bez namacania suchej fazule je pouzivany v Indickom vareni hlavne so sosovicou). Este lepsie je pouzit predvarenu z konzervy.
3-K roztlacenym zemiakom som pridal oprazenu cibulu, cesnak, uvarenu fazulu, vajicko a trochu susenej petrzlenovej vnate, osolil, okorenil a podla potreby pridaval struhanku aby som mal dobru zmes na fasirky. Vyformoval v ruke obalil v muke a odlozil na pol hodinu schladit do ladnicky. Vyprazal do zlatista na rastlinom oleji a nechal osusit na papierovej utierke.
4-Podavali sme s majonezou a kyslymi uhorkami