Vdolečky z kokosového mléka smažené na plechu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 25 g čerstvého droždí
- 250 ml kokosového mléka
- 30 g moučkového cukru
- 30 g másla
- 500 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 vejce
- lžička rumu
- olej na smažení
- Dozdobení:
- povidla
- +
- rybízová marmeláda
- 1 měkký tvaroh ušlehaný s cukrem
Postup Vdolečky z kokosového mléka smažené na plechu
Postup přípravy receptu
-
Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme změknout a utřeme se zbylým cukrem.
Promícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, kokosové mléko, utřené máslo, vejce a cukr. Necháme kynout na 30 minut na teplém místě.
Těsto rozválíme na plát cca 1 cm vysoký a vykrajujeme z něj kolečka o velikosti 6 cm. Rozložíme je na pomoučněný vál a necháme kynout ještě cca 20 cm. Ve středu těsta prstem uděláme důlek. Vdolky smažíme v rozehřáté troubě na 180 stupňů na plechu s pečícím papírem pokapaným olejem. Smažíme dozlatova. Ozdobíme povidly nebo rybízovou marmeládou a šlehaným tvarohem.