Dýně ve slanině

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

dýně hokaido, mexická...
anglická slanina nebo Váhalova, moravská...
sůl
koření nebo bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, vydlabeme a pokrájíme na měsíčky (plátky), které mírně osolíme (dle slanosti slaniny) a okořeníme dle vlastní chuti pepřem, paprikou, drceným kmínem, kari... a zabalíme do tence krájených plátků slaniny. Dýni neloupu, není to nutné.

  2. Takto připravenou dýni naskládáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů doměkka a dozlatova, cca na 20 minut, dle tloušťky měsíčků. Tuk není třeba, slanina pustí vlastní.

  3. Podáváme například s bramborovou kaší nebo jen s různými dipy ze zakysané smetany ochucené například s česnekem, bylinkami, hořčicí, kari...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!