Olomoucké medailonky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- 3-4 stroužky česneku
- 1-2 balíčky kulatých tvarůžků
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka na obalení
- tuk na smažení
Postup Olomoucké medailonky
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s vejci, solí, prolisovaným česnekem a kořením, podle chuti můžeme přidat i jiné koření (mletá paprika, grilovací,...). Dobře promícháme.
Každé kolečko tvarůžku zabalíme dobře do masové směsi (jde to lépe, když si namočíme ruce do studené vody - pak se na ně maso nelepí) a obalíme v mouce, vejci a strouhance jako řízek.
V rozpáleném oleji usmažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, já jsem přidala kedlubnové zelí