Vdolečky pečené v troubě

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

200 ml mléka
500 g hladké mouky
1 balíček droždí
1 vejce
1 lžička cukru
100 g rozpuštěného másla

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, cukru a trochy mouky si připravíme kvásek a až vzejde, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.

  2. Necháme v míse zakryté utěrkou na teplém místě vykynout.

  3. Poté vykrajujeme lžící těsto a tvoříme placičky velké asi jako dlaň a vysoké zhruba půl cm.

  4. Placičky naskládáme, dostatečně daleko od sebe na plech (vymazaném tukem nebo vyloženým papírem na pečení) a necháme je ještě 15 minut kynout.

  5. Pečeme při 180°C dozlatova. Ještě horké vdolečky potřeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!