Vánoční štika zasněžená parmezánem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety štiky
10 dkg sýru Parmigiano-Reggiano
přepuštěné máslo
sůl
olivový olej
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Filety štiky opláchneme vodou, osušíme, osolíme a ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou.

  2. Na přepuštěném másle s trochou olivového oleje začneme lehce opékat. Během opékání vrchní stranu bez kůže posypeme trochou sýru Parmigiano-Reggiano. Po opečení filetu ze strany kde je kůže opatrně filety obrátíme a opékáme i druhou stranu. Lehce opět posypeme sýrem Parmigiano-Reggiano i stranu s kůží.

  3. Po upečení dáme na talíř a bohatě posypeme sýrem Parmigiano-Reggiano a dáme zapéct na 5 minut pod gril, buďto do trouby (vhodná a rychlá je mikrovlnná s grilem).

  4. Filety necháme ještě dojít 5 minut na talíři a podáváme o vánocích s bramborovým salátem a jinak třeba s bramborovou kaší, hranolky. Sýr Parmigiano-Reggiano lze nahradit sýrem Gran Moravia, což je sýr parmazánového typu české výroby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!