Lupínky v čokoládě

Recepty, Ostatní

Suroviny

100 g - polotovary na smažení
100 g - čokoláda na vaření
20 g - máslo
100 ml - mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme lupínky ke smažení. Tyto polotovary poté usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce při teplotě 180–200°C. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, tak má olej správnou teplotu.

  2. Nabereme hrst snacků a opatrně je vhodíme do rozpáleného oleje. Snacky jsou hotové během 5-10 vteřin.

  3. Čokoládu začneme připravovat ihned poté, abychom měli snacky stále teplé a křupavé. Rozehřejeme velmi pozvolna 100 ml mléka a přidáme čokoládu. Pozvolna mícháme několik minut.

  4. Nakonec přidáme 20 g másla a čekáme, až se rozpustí. Teď už jen snacky polijeme horkou čokoládou. Doporučujeme čokoládu nechat na snacku zchladit 5-10 minut v lednici. Až ochutnáte, pochopíte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!