Vánoční perníčky s medem

Recepty, Cukroví

Suroviny

750 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
220 g medu
150 g Hery
3 celá vejce
2 lžíce kakaa
1 lžíce perníkového koření (Medový perník)
2 lžičky sody
Poleva:
1 vejce
250 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vysypeme mouku, přidáme cukr, sodu, perníkové koření, kakao a nakonec med, na kousky nakrájenou heru a vejce.

  2. Vše řádně ručně vypracujeme na hladké těsto, které dáme nejlépe přes noc do ledničky odpočinout.

  3. Těsto na pomoučněném vále vyválíme na silný plát přibližně 3-5 mm a pomocí formiček vykrajujeme různé tvary.

  4. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem ve vyhřáté troubě zhruba 8-10 min.

  5. Hotové vychladlé perníčky zdobíme dle vlastní libosti polevou.

  6. Poleva: V misce vymícháme bílek společně s prosátým cukrem na hladkou bílou polevu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!