Vánoční kokosové kostky

Recepty, Cukroví

Suroviny

150-200 g strouhaného kokosu
100-150 g jemných ovesných vloček
2-3 lžíce třtinového moučkového cukru
lžíce kokosového oleje
plechovka kokosového mléka
rybízovo-jahodový nebo rybízový džem
tyčinka hořkých ledových kaštanů

Postup přípravy receptu

  1. Z plechovky kokosového mléka odebereme tužší horní část, kterou v misce smícháme s kokosem, kokosovým olejem, ovesnými vločkami a moučkovým cukrem na těsto, které půjde dobře vytvarovat rukama na menší plech o rozměrem cca 20x23 cm (konzistence těsta zhruba o něco málo řidší, než kdybychom z něj chtěli tvarovat nepečené kuličky).

  2. Dáme péct do předehřáté trouby na 150 stupňů Celsia a pečeme cca 15-20 minut, než začne těsto na povrchu zlátnout. Ještě teplé ho potíráme džemem.

  3. Tyčinku hořkých ledových kaštanů rozpustíme ve vodní lázni spolu s 5-6 lžícemi zbylého kokosového mléka (tzn. z té řidší části). Polevou přeléváme těsto na rozetřený džem a dáme zatuhnout do chladu.

  4. Před úplným ztuhnutím můžeme ještě povrch posypat strouhaným kokosem. Po úplném zchladnutí krájíme na kostičky o rozměrech cca 2x2 cm. Uchováváme v lednici nebo v chladné místnosti max. do 10 stupňů Celsia.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!