Pizza roláda
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 156 g hladké mouky
- 156 g pšeničné chlebové mouky
- 200 ml vody
- 7 g sušeného droždí
- 10 g soli
- 20 g olivového oleje
- Omáčka:
- 250 g rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- 1,5 čajové lžičky soli
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- Náplň:
- 200 g slaniny
- 1 balení mozzarelly
- 50 g eidamu
- italské bylinky
Postup Pizza roláda
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme hladkou mouku, chlebovou mouku a sůl. Do jiné nádoby nasypeme droždí, zalijeme vodou a zamícháme. Poté přilijeme olej a ještě jednou promícháme. Necháme chvíli odstát. Vzniklý kvásek nalijeme do sypké směsi a hněteme na vále. Zhruba po 10 minutách hnětení by mělo být těsto spojené a lehce lepkavé. Těsto dáme zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 15 minut.
Po 15 minutách těsto vysypeme na vál a trochu rozpracujeme. Rozdělíme těsto na 2 stejně velké kusy. Z těchto kusů uděláme kuličky a dáme zpět kynout, ale tentokrát odděleně na plech a znovu přikryjeme utěrkou. Necháme kynout 2,5 hodiny.
Po 2,5 hodinách těsto vyděláme na vál. Do mísy nasypeme 2 hrnky chlebové mouky a obě těsta v ní vyválíme. Z těsta uděláme obdélník a vyválíme.
Nyní uděláme omáčku. Nožem rozmáčkneme česneky a nakrájíme najemno. Na oleji ho osmažíme dozlatova a zalijeme protlakem. A mícháme, aby se omáčka nepřipálila. Poté přidáme sůl, cukr a koření. Zhruba po 5 minutách směs odtáhneme z plotny. Nyní můžeme omáčku rozmazat po těstě. Poklademe slaninou, mozzarellou a eidamem. Zabalíme a položíme na plech, na kterém budeme roládu péct. Před pečením potřeme povrch rolády olivovým olejem. Pečeme na 220°C 10-15 minut.