Vánoční bramborový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

2 kg uvařených brambor ve slupce
sklenička nakrájené mrkve s hráškem
2 cibule
okurky (voda z okurek)
tatarka
majonéza
sůl
pepř
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a přes strojek nakrájíme na menší nudličky přímo do velké mísy.

  2. Do mísy dále vsypeme obsah skleničky (mrkev a hrášek), na drobno nakrájenou spařenou cibulku, nakrájené okurky a zalijeme směsí z tatarky a majonézy.

  3. Směs tatarky a majonézy: Tatarku s majonézou vlijeme do nové misky, kam dáme podle chuti lžíci hořčice, sůl a pepř. Do prázdných skleniček vlijeme trochu láku z okurek a promícháme, vodu pak vlijeme do směsi a dohromady zamícháme. Tuto směs pak přidáme do salátu.

  4. Salát mícháme ručně, aby se nám brambory ještě více nerozmačkaly, podle chuti osolíme a opepříme a dáme do chladu.

  5. Podáváme na druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!