Václavky na smetaně
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g václavek
- 150 ml smetany na vaření
- 100 g másla
- 1 kostka drůbeží bujón
- 1 polévková lžíce mleté sladké papriky
- 2 polévkové lžíce kukuřičný škrob(hladká mouka)
- citrónová šťáva
- špetku cukr moučka
- sůl
Postup Václavky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Václavky očistíme, nakrájíme, propláchneme, dáme do hrnce s vařící vodou a 1 minutu povaříme. Nalejeme do sítka a ještě jednou propláchneme.
Máslo rozpustíme, přidáme papriku, krátce orestujeme, zalejeme asi 300 ml vody a přidáme propláchnuté václavky.
Přidáme bujón, mírně osolíme, přikryjeme a dusíme 20 minut. Během dušení doléváme vypařenou vodu.
Po změknutí hub přilejeme vodu (asi 1300 ml), povaříme, přidáme smetanu a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Dochutíme citronovou šťávou,cukrem a dosolíme. Podáváme s chlebem.