Tmavý chléb s karobem bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 480 ml vlažné vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- 1,5 kávové lžičky soli
- 1,5 kávové lžičky cukru
- 225 g bezlepkové mouky Jizerka
- 225 g bezlepkové mouky Procelia univerzální
- 2 lžíce jablečné vlákniny
- 1 lžíce karobu
- 1 lžíce mletého lněného semínka
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 rovné kávové lžičky sušeného droždí
Postup Tmavý chléb s karobem bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr.
Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny.
Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny).
Během prvních deseti minut pomocí gumové stěrky stíráme nepromíchané suroviny ze stěn nádoby a kontrolujeme, zda se směs míchá v celém objemu.
Pokud ne, můžeme pekárně pomocí stěrky trochu pomoct.
Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.