Uzený vývar se zeleninou a žampionama

Recepty, Polévky

Suroviny

2 litry uzeného vývaru
1 cibule
2 stroužky česneku
několik růžiček brokolice
1 mrkev
kousek kapusty z hlávky
pár kuliček růžičkové kapusty
kousek pórku
1/2 konzervičky krájených žampionů
1 lžička Vegety nebo jiného polévkového koření
libeček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z uzeného masa a cibule si uvaříme vývar, pak vyndáme a maso použijeme k dalšímu zpracování.

  2. Do vývaru dáme malé růžičky brokolice, mrkev na malé kousky, kapustu na menší proužky, růžičkovou kapustu na 4 dílky, pórek na polokroužky, větvičku libečku a vaříme.

  3. Po chvíli přidáme zcezené žampiony s rozmačkaným česnekem, Vegetou a dosolíme jak je třeba,ještě chvilku povaříme i s přisypanými uvařenými kroupami - dáme jich tolik, jak chceme mít hustou polévku (dala jsem dost).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!