Uzený vývar se zeleninou a žampionama
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 litry uzeného vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- několik růžiček brokolice
- 1 mrkev
- kousek kapusty z hlávky
- pár kuliček růžičkové kapusty
- kousek pórku
- 1/2 konzervičky krájených žampionů
- 1 lžička Vegety nebo jiného polévkového koření
- libeček
- sůl
Postup Uzený vývar se zeleninou a žampionama
Postup přípravy receptu
-
Z uzeného masa a cibule si uvaříme vývar, pak vyndáme a maso použijeme k dalšímu zpracování.
Do vývaru dáme malé růžičky brokolice, mrkev na malé kousky, kapustu na menší proužky, růžičkovou kapustu na 4 dílky, pórek na polokroužky, větvičku libečku a vaříme.
Po chvíli přidáme zcezené žampiony s rozmačkaným česnekem, Vegetou a dosolíme jak je třeba,ještě chvilku povaříme i s přisypanými uvařenými kroupami - dáme jich tolik, jak chceme mít hustou polévku (dala jsem dost).