Uzené stehno s kachními játry na paprikách a bylinkovém koření
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kachních jater
- 1 kuřecí uzené stehno
- 1 cibule
- 2 lahůdkové cibulky
- 2 papriky pokud možno barevné
- grilovací koření s bylinkami
- olivový olej
- chilli
- Solamyl
- sůl
Postup Uzené stehno s kachními játry na paprikách a bylinkovém koření
Postup přípravy receptu
-
Uzené stehno si obereme a s játry nakrájíme na silnější proužky a cibuli také.
Papriky na menší kousky, lahůdkovoé cibulky na kolečka a zelenou část si necháme na ozdobu při servírování.
Na pánev si dáme potřebné množství oleje, na něm mírně osmažíme cibuli a na ní dáme připravená játra, která rychle osmažíme, aby se nám zatáhla, posypeme paprikou, grilovacím bylinkovým kořením(dáme docela dost) a chilli kolik chceme, přikryjeme poklicí a necháme dusit-občas promícháme.
Když nám papriky a játra měknou přidáme připravené kuřecí uzené stehno, zalijeme trošku vodou a dusíme dál.
Když je vše, jak má být, tak pokrm osolíme, dáme lahůdkovou cibulku, něco solamylu do vody, tím zahustíme jídlo a chvíli povaříme. Vody dáme tak, abychom měli dost šťávy a pokrm nebyl suchý! Pokrm můžeme ozdobit zelenou částí cibulky.