Uzené stehno s kachními játry na paprikách a bylinkovém koření

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kachních jater
1 kuřecí uzené stehno
1 cibule
2 lahůdkové cibulky
2 papriky pokud možno barevné
grilovací koření s bylinkami
olivový olej
chilli
Solamyl
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzené stehno si obereme a s játry nakrájíme na silnější proužky a cibuli také.

  2. Papriky na menší kousky, lahůdkovoé cibulky na kolečka a zelenou část si necháme na ozdobu při servírování.

  3. Na pánev si dáme potřebné množství oleje, na něm mírně osmažíme cibuli a na ní dáme připravená játra, která rychle osmažíme, aby se nám zatáhla, posypeme paprikou, grilovacím bylinkovým kořením(dáme docela dost) a chilli kolik chceme, přikryjeme poklicí a necháme dusit-občas promícháme.

  4. Když nám papriky a játra měknou přidáme připravené kuřecí uzené stehno, zalijeme trošku vodou a dusíme dál.

  5. Když je vše, jak má být, tak pokrm osolíme, dáme lahůdkovou cibulku, něco solamylu do vody, tím zahustíme jídlo a chvíli povaříme. Vody dáme tak, abychom měli dost šťávy a pokrm nebyl suchý! Pokrm můžeme ozdobit zelenou částí cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!