Uzené s cibulovým přelivem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky uzeného masa
2-3 cibule
1 lžička cukru
1 stroužek česneku
1 lžíce hladké mouky
500 ml silného masového vývaru (i z masoxu)
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na směsi oleje a másla ji za stálého promíchávání opečeme dohněda (cca 15-20 minut na nízké teplotě). Zhruba v polovině času ji zasypeme lžičkou cukru, aby zkaramelizovala. Ke konci přidáme prolisovaný česnek a necháme ho pouze rozvonět. Hotovou cibulku posypeme hladkou moukou, dobře prosmahneme a zalijeme studeným vývarem. Provaříme a dochutíme solí a pepřem. Tepelně opracované maso vložíme do omáčky prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!