Uzené nočky (halušky)
Recepty, OstatníSuroviny
- 100-120 g vařeného uzeného masa (měla jsem koleno)
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 malé vejce
- 1/2 hrnku bílých burizonů
- 3/4-1 hrnek mléka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- ---
- cibule
- slanina nebo sádlo
- pažitka nebo petrželka
Postup Uzené nočky (halušky)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na hodně drobné kousky. Přidáme mouku, sůl, vejce, burizony, část bylinek a postupně mléko. Vytvoříme těsto a necháme asi 10-15 minut odpočinout.
Mezitím osmažíme nakrájenou cibuli na sádle nebo slanině do zlatova. Dáme vařit osolenou vodu a když začne vařit, těsto protlačíme přes haluškovač.
Když nočky (halušky) vyplavou, necháme je už jen krátce povařit, cca minutu. Uvařené scedíme, necháme okapat, ihned je smícháme s usmaženou cibulí a posypeme čerstvě mletým pepřem a pažitkou.