Uzené nočky (halušky)

Recepty, Ostatní

Suroviny

100-120 g vařeného uzeného masa (měla jsem koleno)
1 hrnek polohrubé mouky
1 malé vejce
1/2 hrnku bílých burizonů
3/4-1 hrnek mléka
sůl
čerstvě mletý pepř
---
cibule
slanina nebo sádlo
pažitka nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na hodně drobné kousky. Přidáme mouku, sůl, vejce, burizony, část bylinek a postupně mléko. Vytvoříme těsto a necháme asi 10-15 minut odpočinout.

  2. Mezitím osmažíme nakrájenou cibuli na sádle nebo slanině do zlatova. Dáme vařit osolenou vodu a když začne vařit, těsto protlačíme přes haluškovač.

  3. Když nočky (halušky) vyplavou, necháme je už jen krátce povařit, cca minutu. Uvařené scedíme, necháme okapat, ihned je smícháme s usmaženou cibulí a posypeme čerstvě mletým pepřem a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!