Uzená polévka s drobením
Recepty, PolévkySuroviny
- uzené žebírko
- 3 plátky celeru
- 1 mrkev
- 3 jarní cibulky (cibule)
- 4 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 10 kuliček nového koření
- 1 lžička kuliček celého pepře
- libeček
- 1 lžička nasekané petržele
- 1 masox
- Drobení:
- 1 vejce
- 150 g hrubé mouky
- 50 g krupice
Postup Uzená polévka s drobením
Postup přípravy receptu
-
Do tlakového hrnce dáme vařit žebírko, celer, mrkev, cibulky, česnek, bobkový list, libeček, nové koření a pepř. Vaříme 45 minut.
Do druhého hrnce dáme vařit vodu, osolíme ji a přidáme 1 lžíci oleje. Než voda chytne var, připravíme drobení. Do misky dáme mouku s krupicí, vejce a uděláme dvě kouličky, musí být tvrdé, jinak přidáme ještě trochu krupičky. Nastrouháme buď nahrubo nebo najemno. Vsypeme do vroucí vody a vaříme 7 minut. Zkusíme, jestli je drobení uvařené a scedíme. Propláchneme a necháme okapat. Vmícháme trochu petrželky.
Z polévky vyndáme maso a mrkev a přecedíme ji. Do polévky vrátíme nakrájenou mrkev, natrhané maso, masox a necháme přejít varem.
Nakonec přidáme nasekanou perželku. Nesolíme, maso je slané a masox to dosolí a podtrhne polévce chuť. Každý si dá na talíř drobení kolik chce a zalijeme polévkou. Můžeme přidat maggi.