Uzená polévka s drobením

Recepty, Polévky

Suroviny

uzené žebírko
3 plátky celeru
1 mrkev
3 jarní cibulky (cibule)
4 stroužky česneku
1 bobkový list
10 kuliček nového koření
1 lžička kuliček celého pepře
libeček
1 lžička nasekané petržele
1 masox
Drobení:
1 vejce
150 g hrubé mouky
50 g krupice

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme vařit žebírko, celer, mrkev, cibulky, česnek, bobkový list, libeček, nové koření a pepř. Vaříme 45 minut.

  2. Do druhého hrnce dáme vařit vodu, osolíme ji a přidáme 1 lžíci oleje. Než voda chytne var, připravíme drobení. Do misky dáme mouku s krupicí, vejce a uděláme dvě kouličky, musí být tvrdé, jinak přidáme ještě trochu krupičky. Nastrouháme buď nahrubo nebo najemno. Vsypeme do vroucí vody a vaříme 7 minut. Zkusíme, jestli je drobení uvařené a scedíme. Propláchneme a necháme okapat. Vmícháme trochu petrželky.

  3. Z polévky vyndáme maso a mrkev a přecedíme ji. Do polévky vrátíme nakrájenou mrkev, natrhané maso, masox a necháme přejít varem.

  4. Nakonec přidáme nasekanou perželku. Nesolíme, maso je slané a masox to dosolí a podtrhne polévce chuť. Každý si dá na talíř drobení kolik chce a zalijeme polévkou. Můžeme přidat maggi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!