Kuřecí nudličky s žampiony a ředkvičkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 - 500 g kuřecích prsních řízků
- 2 svazky ředkviček
- 300 – 400 g žampionů
- 1 – 2 lusky žluté papriky nebo zelené papriky (i kapie)
- 3 lžíce sádla nebo oleje
- 2 vrchovaté lžíce škrobu
- 1 – 2 lžičky cukr písek
- 1,5 – 2 dcl bílého vína
- dvě hrstičky loupaných arašídů
- několik lžic (podle chuti) sójové omáčky
- zázvor
- sůl
- zelená cibulka nebo pažitka
- sekaná petrželová nať
Postup Kuřecí nudličky s žampiony a ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, pokrájíme na drobnější nudličky a vložíme do misky, promícháme se lžící škrobu a zastříkneme sójovou omáčkou a necháme několik hodin (přes noc) v ledničce marinovat.
Marinované nudličky vložíme do woku do rozpáleného tuku a ze všech stran je opečeme, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a rovněž na tenoučké plátky nastrouhané ředkvičky, na nudličky pokrájené paprikové lusky, podle potřeby přidáme trochu sójové omáčky, cukr, přelijeme vínem a pečeme ve woku pod pokličkou.
Před koncem (po 10-15 minutách) dodáme arašídy, ještě trochu máčeného škrobu (je-li potřeba) a dopečeme, ochutíme solí, špetkou zázvoru, vsypeme pokrájenou zelenou cibulku a petrželovou nať.
Promícháme, odstavíme a necháme pod pokličkou dojít.