Makoví ježci

Recepty, Moučníky

Suroviny

115 g hrubé mouky
115 g hladké mouky
lžička prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
35 g moučkového cukru
80 g másla
1 žloutek
trošku mléka podle potřeby
maková nádivka:
1 hrnek mletého máku
mléko
5 lžic krupicového cukru
1/2 sáčku vanilkového cukru
špetka mleté škořice
citronová kůra
bílek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme makovou nádivku a necháme chladit. Do mouky prosáté s cukrem a kypřícím práškem přidáme žloutek, nasekané máslo a po lžících opatrně mléko a vytvoříme těsto asi jako linecké. Necháme ho 10 minut odpočinout.

  2. Pak rozválíme, vykrájíme kolečka, plníme nádivkou, spojíme k sobě jako taštičku, položíme švem dolů, jeden konec v ruce zahneme dospod = prdelka, druhý konec vytvarujeme jako čumáček.

  3. Potřeme rozšlehaným bílkem a nůžkami nastříháme bodliny (nůžky vedeme šikmo k tělíčku). Položíme na plech vyložený papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Zchladlým uděláme rozehřátou čokoládou očička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!