Dračí tlamy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
4 plátky šunky
4 feferonky nebo kousky červené papriky
3 vejce
trochu strouhaného sýra
sůl
pepř
100 g Nivy
olej
lžíce másla
olivy s papričkou na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra upečeme 4 malé omeletky.

  2. Plátky masa lehce naklepeme, okořeníme, na maso položíme omeletku, plátek šunky a feferonku a přeložíme v půlce tak, aby okraj šunky a špička feferonky koukaly ven.

  3. Spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Zastříkneme vodou a lehce podusíme do změknutí. Ke konci maso posypeme Nivou, přiklopíme a necháme roztavit.

  4. Vypečenou šťávu zjemníme máslem.

  5. Dračí tlamu položíme na talíř, z půlek oliv uděláme drakovi oči. Příloha: rýže, brambory, hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!