Uzená krkovička se zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g uzené krkovice
670 g sterilovaného zelí v nálevu
2 stroužky česneku
2 větší cibule
sůl
kmín
1/2 kostky zeleninového bujónu
1/2 hrnku vody (či víc, dle chuti a potřeby)
troška slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na kostičky, česnek buď prolisujeme nebo nakrájíme nadrobno. Maso naporcujeme na silnější plátky, osolíme.

  2. Do většího pekáče dáme trošku oleje, cibulku, česnek, přidáme zelí smíchané s vodou, kmínem a rozdrceným bujónem. Na zelí rozložíme maso. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C.

  3. Jakmile začne být maso měkké, sundáme alobal a necháme jen mírně pár minut dojít. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!