Uzená krkovička se zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g uzené krkovice
- 670 g sterilovaného zelí v nálevu
- 2 stroužky česneku
- 2 větší cibule
- sůl
- kmín
- 1/2 kostky zeleninového bujónu
- 1/2 hrnku vody (či víc, dle chuti a potřeby)
- troška slunečnicového oleje
Postup Uzená krkovička se zelím
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme na kostičky, česnek buď prolisujeme nebo nakrájíme nadrobno. Maso naporcujeme na silnější plátky, osolíme.
Do většího pekáče dáme trošku oleje, cibulku, česnek, přidáme zelí smíchané s vodou, kmínem a rozdrceným bujónem. Na zelí rozložíme maso. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C.
Jakmile začne být maso měkké, sundáme alobal a necháme jen mírně pár minut dojít. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.