Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

3/4 kg uzené vepřové krkovice
3 větší cibule
10 stroužků česneku
1 celá skořice
4 bobkové listy
4 velké hrsti kysaného zelí (brala jsem z kameňáku - jinak asi větší zavařovací sklenka od okurek)
1 PL hladké mouky
sůl
cukr
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém sádle v papiňáku orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme bobkový list, celou skořici a uzenou krkovici vcelku. Ještě chvilku osmažíme, přidáme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne syčet, vaříme na mírném plameni 30 minut.

  2. Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, přidáme propláchnuté zelí, 1 polévkovou lžíci cukru, promícháme, hrnec znovu uzavřeme a vaříme dalších 10 minut.

  3. Po ochlazení a otevření hrnce maso vyjmeme, naporcujeme a uchováme v teple. Zelí podle potřeby můžeme zahustit 1 polévkovou lžící hladké mouky rozmíchanou v 1 dl studené vody a ještě chvíli provařit, ale tady není nutné, rozvařená cibule to zahustila.

  4. Každý podle své chuti může ještě přisladit a dosolit, ale uzené je slané dost, já jsem vůbec nesolila. Můžeme podávat s knedlíkem, ale hodí se i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!