Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 15 dkg anglické slaniny
- 3 stroužky česneku
- 1/2 citronu
- 1 vrchovatá lžíce čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného)
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 ml bílého vína
- šlehačka
- sůl
- pepř
- celé brambory uvařené ve slupce
- jablka
- 1 lžíce másla
- třtinový cukr
Postup Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si s předstihem uvaříme větší brambory (1 brambora=1 porce, ale není podmínkou) ve slupce. Předehřejeme troubu na 200°C.
Uvařené brambory nahoře rozkrojíme do kříže, osolíme, pokapeme máslem a hned dáme na pečícím papíře opéct do trouby – tak 15-20min., záleží, jak je chceme mít hodně pečené.
Nachystáme si všechny suroviny: prsa i slaninu na opravdu tenké nudličky, tymián natrháme najemno, škrabkou sloupneme kůru z řádné očištěné půlky citronu a nakrájíme ji taktéž na jemné nudličky, česnek na tenké plátky.
Postup: na pánvi na másle s přídavkem olivového oleje osmažíme osolené a opepřené kuřecí nudličky a dáme stranou, ale udržujeme v teple. Na stejné pánvi orestujeme slaninu, přidáme česnek, citron.kůru a tymián, lehce ještě orestujeme, aby se uvolnila vůně tymiánu a citr.kůry a zalijeme vínem a chvilku povaříme.
Vložíme zpět kuřecí nudličky, zalijeme šlehačkou a tak 5min. ještě provaříme, ale jen zlehka nechat probublat.
Nakonec dochutíme, pokud je třeba solí a asi lžíci citron.šťávy.
Jablka – jádřince vyloupneme, rozkrojíme na tenké kulaté plátky a po obou stranách na másle lehce opečeme, aby jablko změklo. Aby nebyla jablka kyselá, můžeme ještě na pánvi posypat pro lepší chuť třtinovým nebo vanilk.cukrem.
řed servírováním pečenou bramboru na řezu vidličkou více rozevřeme a poklademe nudličkami s omáčkou.