Tykev s mangoldem (nebo špenátem)
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g mangoldu (lze použít i špenát)
- 300 g nahrubo nastrouhané tykve
- 100 g strouhaného sýra
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 lžička bazalky
- 1 lžice petrželové natě
- sůl
- pepř
- olej
Postup Tykev s mangoldem (nebo špenátem)
Postup přípravy receptu
-
Mangold sparíme a rozmixujeme. Osolíme, okoreníme.
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na hrubé a dlhé rezance narezanú tekvicu a restujeme, kým sa nevyparí voda (cca 5 min). Potom zmiešame mangold s tekvicou, pridáme vajcia, strúhaný syr, bazalku a petržlenovú vňať. Ak treba dosolíme a dokoreníme.
Zmes dáme do vymasteného pekáčika a v rúre dozlata upečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo len so zeleninou.