Tvarohový koláč se skořicovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 170 g polohrubé mouky
- 60 g povoleného másla
- 60 g hnědého cukru
- 1 vejce
- 1 lžička skořice
- 0,5 prášku do pečiva
- Krém:
- 500 g polotučného tvarohu
- 1 zakysaná smetana
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic javorového sirupu (med, stévie...)
- 1 vejce
- 2 jablka nastrouhaná na hrubo
- Skořicová poleva:
- 50 g másla
- 50 g hnědého cukru
- 1 lžíce skořice
- 1 lžíce hladké mouky
Postup Tvarohový koláč se skořicovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Máslo ušleháme s cukrem, přidáme vejce a ostatní ingredience na těsto. Vzniklé lehce lepivé těsto vmačkáme na dno dortové formy.
Všechny ingredience na krém vyšleháme v robotu. Na těsto nasypeme nastrouhaná jablka a na ně dáme krém. Formou lehce zatřeseme, aby se krém hezky rozprostřel po celé formě.
Rozehřejeme máslo, vmícháme do něj postupně skořici, cukr a po troškách mouku, aby se neudělaly hrudky. Polevu lžíci nakapeme na krém a vidličkou ji lehce promísíme s vrchní vrstvou krému.
Pečeme cca 45 - 60 minut. Koláč zcela neztuhne díky tvarohu, ale nesmí být uprostřed moc rosolovitý.