Tvarohový koláč se skořicovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
170 g polohrubé mouky
60 g povoleného másla
60 g hnědého cukru
1 vejce
1 lžička skořice
0,5 prášku do pečiva
Krém:
500 g polotučného tvarohu
1 zakysaná smetana
1 vanilkový cukr
5 lžic javorového sirupu (med, stévie...)
1 vejce
2 jablka nastrouhaná na hrubo
Skořicová poleva:
50 g másla
50 g hnědého cukru
1 lžíce skořice
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Máslo ušleháme s cukrem, přidáme vejce a ostatní ingredience na těsto. Vzniklé lehce lepivé těsto vmačkáme na dno dortové formy.

  2. Všechny ingredience na krém vyšleháme v robotu. Na těsto nasypeme nastrouhaná jablka a na ně dáme krém. Formou lehce zatřeseme, aby se krém hezky rozprostřel po celé formě.

  3. Rozehřejeme máslo, vmícháme do něj postupně skořici, cukr a po troškách mouku, aby se neudělaly hrudky. Polevu lžíci nakapeme na krém a vidličkou ji lehce promísíme s vrchní vrstvou krému.

  4. Pečeme cca 45 - 60 minut. Koláč zcela neztuhne díky tvarohu, ale nesmí být uprostřed moc rosolovitý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!