Fialový zázrak na slanině s parmazánem a krutonky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- cca 300 g fazolových lusků (mám na zahrádce krásně fialové,těšila jsem se, jak budou krásné na talíři, ale varem zezelenaly)
- 2 lžíce oleje
- 50 g uzené slaniny
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- parmazán
- krutonky z opečených koleček rohlíku
Postup Fialový zázrak na slanině s parmazánem a krutonky
Postup přípravy receptu
-
Fazolky očistíme, opereme a vaříme asi 8 minut v páře.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a chvíli opékáme.
Přihodíme plátečky česneku a vzápětí i okapané fazolky.
Restujeme na prudším ohni tak, aby se jídlo opékalo, ne dusilo!
Když začnou lusky zlátnout,osolíme a opepříme a je hotovo.
Na talířích posypeme hoblinkami parmazánu a přidáme několik křupavých krutonků.