Tvarohová bábovka II. s mákem, kaštanovým krémem a ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 4 PL vody
- 100 ml oleje
- 150 g měkkého tvarohu
- 220 g polohrubé mouky
- 100 g kokosu
- 130 g třtinového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 3 PL máku
- 2-3 PL kaštanového krému
- jahody nebo jiné ovoce
Postup Tvarohová bábovka II. s mákem, kaštanovým krémem a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s třtinovým cukrem a vodou do pěny.
Postupně přiléváme olej, přidáme tvaroh a nakonec opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.
Odebereme polovinu těsta a dáme stranou.
Do druhé poloviny těsta zamícháme mák smíchaný s kokosem a drcenými mandlemi.
Jahody, /nebo meruňky nebo jiné ovoce/ omyjeme a pokrájíme na poloviny.
První část těsta nalijeme do formy, poklademe jahodami a přelijeme druhou částí těsta, smíchanou s mákem a kokosem.
Nakonec, povrch bábovky po troškách pokapeme kaštanovým krémem.
Bábovku dáme péci do vyhřáté trouby po dobu 20 minut na 200 stupňů, dál pak dopečeme na 160 stupňů po dobu 35 minut. Kontrolujeme špejlí.
Posypeme cukrem, nebo zdobíme topingem.