Kuřecí teriyaki
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 ks kuřecích prsou
- 1 šálek sojové omáčky (malinký šálek - viz. poznámka)
- 1/2 šálku třtinového cukru
- hladká mouka (cca 3/4 šálku)
- pepř
- sůl
- grilovací koření
- kari
- sušený česnek
- sezamová semínka
- olej
Postup Kuřecí teriyaki
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Mouku vysypeme do sáčku nebo do misky a nasypeme do ní po 1 KL veškerého koření výše zmíněného a promícháme. Kousky prsou vložíme do sáčku nebo misky s moukou a protřepeme, aby se hezky maso obalilo.
Na pánvi rozpálíme olej. Před vhozením do pánve maso prosejeme přes síto, aby se vyklepala přebytečná mouka a pak vložíme maso na pánev a opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyndáme a ve stejné pánvi si rozehřejeme sojovou omáčku. Až začne být horká, vsypeme cukr a necháme karamelizovat za stálého míchání. Přidáme sezam - množství dle chuti, já dávám asi dvě lžíce. Vložíme maso a necháme ho pořádně nasáknout omáčkou. Podáváme s rýží.