Šmórin

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
3 PL polohrubé mouky
3 PL cukr krupice
1 ČL prášek do pečiva
1 PL olivového oleje
1,5 PL tmavého kakaa
Krém:
1x mascarpone
1x zakysaná smetana
moučkový cukr podle chuti
2 PL želatinového ztužovače
1x pařížská šlehačka
kakao na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vymícháme s cukrem a nakonec přidáme olivový olej. Do žloutků pak vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem a postupně přimícháváme sníh.

  2. Připravíme si nevelký plech s pečícím papírem a těsto na něj stejnoměrně rozetřeme. Dáme jej péci do trouby na 180 °C asi na 15 - 20 minut. Než vychladne, připravíme si krém.

  3. Mascarpone pomalu rozšleháme se zakysanou smetanou, přidáme želatinový ztužovač a mletý cukr podle chuti. Vzniklý krém pak stejnoměrně rozetřeme na korpus.

  4. Ušleháme pařížskou šlehačku se ztužovačem a v tenké vrstvě ji rozetřeme na krém s mascarpone se zakysanou smetanou. Přes sítko poprášíme kakaem a dáme ztuhnout do lednice.

  5. Korpus potom nakrájíme na čtverečky (nůž po každém řezu očistíme). Ale jak si je nazdobíte - záleží na Vás. Kreativitě se meze nekladou, můžete zkusit i vykrajovátkem nějakou ozdobu z fondantu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy