Skvělé čokoládové brownies
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g čokolády (ideálně 50 - 60 % kakaa)
- 250 g másla
- 250 g hnědého krupicového cukru
- 85 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 vejce (velikost L)
Postup Skvělé čokoládové brownies
Postup přípravy receptu
-
Do malého kastrůlku nakrájejte celé máslo a přidejte na jednotlivé kostičky rozlámanou čokoládu. Vše pozvolna rozpusťte ve vodní lázni.
Vejce vyšlehejte vhodným šlehačem do pěny, poté přidejte hnědý cukr a pokračujte ve šlehání do doby, kdy směs zhoustne a krásně se leskne.
Vzniklou hustou pěnu pomalu vmíchejte do rozpuštěné čokolády.
Do mouky přidejte lžičku prášku do pečiva, smíchejte a následně vpracujte do čokoládové hmoty.
Použijte vyšší formu nebo zapékací mísu, kterou pečlivě vymažte máslem. Takto připravenou nádobu vylijte připraveným těstem. Vložte do trouby, pečte na 170 °C asi 30 - 35 minut.
Hotové brownies má lehce lesklý povrch, který je na omak pevný. Vnitřek je krásně vláčný až tekutý. Pro kontrolu zapíchnutá špejle by měla být vlhká.