Tuřínová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 menší bulvy tuřínu
- 1 větší bramboru
- 1 cibuli
- 5 žampionů
- 50 g másla
- 1 lžíci oleje
- 3/4 l vývaru masového nebo zeleninového
- 1/2 lžičky drceného fenyklu
- 4-6 tobolek kardamomu
- sůl
- pepř
Postup Tuřínová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na másle s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka.
Přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
V hmoždíři nadrtíme semínka fenyklu a kardamomu, pokrájíme očištěné žampiony a vše přidáme do základu.
Podle chuti osolíme a opepříme. Na talíři posypeme petrželkou (kdo má rád přidá chilli).