Tuřínová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 menší bulvy tuřínu
1 větší bramboru
1 cibuli
5 žampionů
50 g másla
1 lžíci oleje
3/4 l vývaru masového nebo zeleninového
1/2 lžičky drceného fenyklu
4-6 tobolek kardamomu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka.

  2. Přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.

  3. V hmoždíři nadrtíme semínka fenyklu a kardamomu, pokrájíme očištěné žampiony a vše přidáme do základu.

  4. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talíři posypeme petrželkou (kdo má rád přidá chilli).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!