Mini huspenina z pomalého hrnce s cibulovým salátem
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- Na vývar a základ:
- 1 vepřové koleno zadní
- 1 vepřové koleno přední
- 0,5 l vody
- 2-3 mrkve
- petržel
- 1/4 celeru
- cibule
- nové koření
- pepř
- bobkový list
- sůl
- Na dochucení:
- vinný ocet
- jarní cibulka zelená část
- sůl
- pepř
- Cibulový salát:
- 1 červená cibule
- 1 bílá cibule
- sůl
- třtinový cukr
- olivový olej
- pepř
- vinný ocet
Postup Mini huspenina z pomalého hrnce s cibulovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Očistěná kolena dáme do pomalého hrnce, přidáme vodu, koření a pomalíme 4 hodiny na stupeň II. hight, poté přidáme kořenovou zeleninu v celku a pomalíme další 3 hodiny na II.
Vývar přecedíme, ochutíme octem, solí a pepřem, maso obereme (dávám jen libové) a posekáme na větší kusy, přidáme k vývaru, zeleninu a cibulku pokrájíme a přidáme k vývaru, plníme do formiček na mufiny, dáme chladit.
Cibulový salát: Cibule prokrájíme na velice jsemné plátky, promneme se solí a dochutíme, necháme aspoň hodinu odležet v chladu.