Vrstvená tvarohová bábovka s broskvemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 300 g žitné celozrnné mouky
- 150 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr BIO
- 120 g rozpuštěného másla
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 300 ml mléka
- tvaroh:
- 250 g tvarohu
- 100 ml smetany nebo mléka
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 1 vanilkový cukr BIO
- dále:
- broskvový kompot
Postup Vrstvená tvarohová bábovka s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si tvarohovou náplň tak, že smícháme všechny suroviny.
Poté si smícháme mouku, cukry, máslo, prášek do pečiva a mléko a do vymazané a vysypané formy nalijeme polovinu těsta, na něj dáme tvarohovou náplň, poklademe dokola broskve a nalijeme druhou polovinu těsta.
Vložíme do předehřáté trouby na 175 stupňů asi na 60 minut.