Vrstvená tvarohová bábovka s broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
300 g žitné celozrnné mouky
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr BIO
120 g rozpuštěného másla
2 lžičky prášku do pečiva
300 ml mléka
tvaroh:
250 g tvarohu
100 ml smetany nebo mléka
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
1 vanilkový cukr BIO
dále:
broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si tvarohovou náplň tak, že smícháme všechny suroviny.

  2. Poté si smícháme mouku, cukry, máslo, prášek do pečiva a mléko a do vymazané a vysypané formy nalijeme polovinu těsta, na něj dáme tvarohovou náplň, poklademe dokola broskve a nalijeme druhou polovinu těsta.

  3. Vložíme do předehřáté trouby na 175 stupňů asi na 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!