Kuřecí prsa se zapečenými kroupami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- KROUPY:
- 250 g ječných krup
- sůl
- 3 lžic oleje
- 1 červená cibule
- 2-3 mrkve
- 100 g pórku
- 150 g celeru
- muškát
- pepř
- 3 vejce
- KUŘECÍ PRSA:
- 600 g kuřecích prsou
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička krupicového cukru
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- 250 ml červeného vína
- sůl
- pepř
- červená paprika
Postup Kuřecí prsa se zapečenými kroupami
Postup přípravy receptu
-
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i zeleninový bujon) doměkka. Průběžně odebíráme pěnu. Scedíme je, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje.
Kostičky zeleniny opečeme na dvou lžících oleje, smícháme s kroupami a necháme vychladnout.
Směs ochutíme kořením, přimícháme žloutky a z bílků sníh. Rozetřeme do formy a při 200°C necháme zapéct asi 20 minut.
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a na oleji opečeme. Maso vyndáme a udržujeme teplé.
Do výpeku přidáme protlak, česnek a cukr a lehce orestujeme.
Přidáme nasekaný rozmarýn, bobkové listy i víno, sůl a krátce povaříme.
Maso přelité omáčkou a podáváme s kroupami.