Přírodní kuřecí steak se zakysaným dipem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 250 g žampionů
- plnotučná hořčice
- hladká mouka
- sůl
- barevný pepř
- olej
- Zakysaný dip:
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 lahůdková cibulka
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl
- barevný pepř podle chuti
Postup Přírodní kuřecí steak se zakysaným dipem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí steaky osolíme, opepříme a naklepeme paličkou. Potřeme je po obou stranách plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce.
Steaky opečeme na oleji dozlatova, vyjmeme je a uchováme v teple. Ve výpeku opečeme čtvrtky očištěných, mírně osolených žampionů.
V zakysané smetaně rozmícháme sójovou omáčku, přidáme rozetřený česnek a nakrájenou lahůdkovou cibulku i se zelenou natí. Podle chuti osolíme a opepříme. Hotové maso přelijeme na talíři dipem.