Přírodní kuřecí steak se zakysaným dipem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky
250 g žampionů
plnotučná hořčice
hladká mouka
sůl
barevný pepř
olej
Zakysaný dip:
1 kelímek zakysané smetany
1 lahůdková cibulka
1 stroužek česneku
2 lžíce sójové omáčky
sůl
barevný pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí steaky osolíme, opepříme a naklepeme paličkou. Potřeme je po obou stranách plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce.

  2. Steaky opečeme na oleji dozlatova, vyjmeme je a uchováme v teple. Ve výpeku opečeme čtvrtky očištěných, mírně osolených žampionů.

  3. V zakysané smetaně rozmícháme sójovou omáčku, přidáme rozetřený česnek a nakrájenou lahůdkovou cibulku i se zelenou natí. Podle chuti osolíme a opepříme. Hotové maso přelijeme na talíři dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!