Trhané maso
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřového masa (nejlépe krkovice)
- 1/4 lžíce drcených fenyklových semínek
- 4 stroužky česneku nasekané
- 3 větvičky rozmarýnu
- několik lžic oleje
- 2 listy šalvěje
- 2 bobkové listy
- podle chuti a zvyku sůl, pepř, chilli vločky
- ciabatty
- rukola nebo jiný výraznější listový salát
Postup Trhané maso
Postup přípravy receptu
-
Maso naložíme do směsi oleje, bylin a koření alespoň na 2 hodiny.
Pak zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 5-6 hodin. Ještě horké natrháme dvěma vidličkami.
Čerstvou ciabattu rozřízneme, naplníme masem, zakápneme výpekem, doplníme rukolou a ihned podáváme.