Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou (v pomalém hrnci)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa s kostí (motýlek... maso s kostí bude ve finále šťavnatější)
- 3 stroužky česneku
- 2 PL medu
- 4 PL sójové omáčky
- 3 PL ústřicové omáčky nebo hoisin
- svazek jarních cibulek
- 2 PL oleje
- chilli vločky nebo posekaná feferonka
- 1 KL solamylu
- sůl
- sezam na posypání
Postup Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou (v pomalém hrnci)
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce.
Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymícháme směs, kterou nalijeme přes maso. Uzavřeme a hrnec nastavíme na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se nám krásně uvaří a zůstane šťavnaté.
Poté maso vyjmeme, na prkénku pomocí vidličky natrháme na vlákna.
Omáčku nalijeme do pánve, přidáme solamyl rozmíchaný v 1PL vody a svaříme. Maso dáme do misky, přilijeme omáčku a dobře promícháme.
Podáváme s rýží posypanou zelenou částí cibulek, popř. sezamem.