Tradiční řecký salát

Recepty, Saláty

Suroviny

4 rajčata
1 okurka
75 gramů sýru fetta
1 červená cibule
10 černých oliv
2 lžíce vinného octu
3 lžíce olivového oleje
1 lžička oregana
sůl
pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme okurku i rajčata, překrojíme a oloupeme cibuli. Okurku nakrájíme na plátky do větší misky, přidáme rajčata nakrájená na měsíčky a jemné měsíčky cibule.

  2. Sýr nakrájíme na kostičky, olivy můžeme nechat celé nebo překrojíme na poloviny. Vše přidáme do misky, zalijeme olivovým olejem a podle chuti zastříkneme vinným octem, osolíme a opepříme. Přidáme oregano, promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!