Tofu s listovým špenátem a rýžovými nudlemi
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 marinované nebo uzené tofu
- 1/2 pórku nebo 2 velké jarní cibulky
- čerstvý nebo mraženy listový špenát (ne protlak!)
- lžička másla ghee
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- rýžové nudle
Postup Tofu s listovým špenátem a rýžovými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
V kastrolku rozpustíme máslo ghee a orestujeme nakrájený pórek nebo jarní cibulku. Přisypeme na kousky nakrájený česnek a orestujeme. Přidáme na kousky nakrájené tofu a chvilku opékáme.
Přidáme listový špenát. Pokud dáme čerstvý, rovnou začneme dusit, trochu pustí vodu. Pokud máme mražený, přilijeme vodu a dusíme. Podle potřeby můžeme dolít vodu.
Rýžové nudle uvaříme podle návodu.
Když je špenát podušený (stačí pár minut a aby byla vydušená voda), ochutíme solí, případně pepřem. Přidáme uvařené rýžové nudle a pořádně promícháme.