Tofu s listovým špenátem a rýžovými nudlemi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 marinované nebo uzené tofu
1/2 pórku nebo 2 velké jarní cibulky
čerstvý nebo mraženy listový špenát (ne protlak!)
lžička másla ghee
2 stroužky česneku
sůl
pepř
rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolku rozpustíme máslo ghee a orestujeme nakrájený pórek nebo jarní cibulku. Přisypeme na kousky nakrájený česnek a orestujeme. Přidáme na kousky nakrájené tofu a chvilku opékáme.

  2. Přidáme listový špenát. Pokud dáme čerstvý, rovnou začneme dusit, trochu pustí vodu. Pokud máme mražený, přilijeme vodu a dusíme. Podle potřeby můžeme dolít vodu.

  3. Rýžové nudle uvaříme podle návodu.

  4. Když je špenát podušený (stačí pár minut a aby byla vydušená voda), ochutíme solí, případně pepřem. Přidáme uvařené rýžové nudle a pořádně promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!