Azu po tatarsku s grusetkami (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Azu:
500 g hovězí kýty
rostlinný olej (kromě sójového)
vrchovatá lžička sladké papriky
1 rajský protlak bez škrobu
sůl
pepř
feferonka
5 kyselých okurek
citronová šťáva
sladidlo
cuketa nebo Psyllium
Grusetky:
5 vajec
Mozzarella bez nálevu
špetka soli
velká špetka sody
1-2 lžíce vody
1 vrchovatá lžíce Psyllia

Postup přípravy receptu

  1. Azu: Hovězí kýtu (nebo zvěřinu) nakrájet na nudličky, orestovat na oleji, osolit, opepřit a opaprikovat. Přidat rajský protlak, orestovat, vložit posekanou feferonku, podlít trochou vody a podusit. Přidat nastrouhé kyselé okurky, okyselit trochou citronové šťávy, osladit třeba erythritolem (medem). Zahustit strouhanou vypocenou cuketou nebo poprášit lžičkou Psyllia.

  2. Grusetky - základní recept: Všechny suroviny rozmixovat, chvíli počkat, až Psyllium nabude a znovu rozmixovat. Natřít (spíš nalít) na plech s pečícím papírem a péct na 160°C asi 15 min. Srolovat a nakrájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!