Tofu na paprice

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 kostka tofu natural (200g)
cca 1,5 zakysané smetany (200g)
máslo
hladká mouka (já použila celozrnou)
sojová omáčka
zeleninový bujón (1/2)
koření:
- paprika pálivá
- paprika sladká
- provensálské bylinky
- bylinková sůl (nebo vegeta)
- pepř
- kmín (drcený)

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na menší kostičky, dáme do misky, posypeme bylinkovou solí, pepřem, trochou mletého kmínu, špetkou provensálského koření, pálivou a sladkou paprikou a zalejeme sojovou omáčkou (asi 2 lžíce - zbytek dolejeme vodou tak, aby tofu bylo ponořené). Necháme v lednici odležet alespon půl hodiny.

  2. V hrnci si rozehřejeme trochu másla, přidáme tofu (spolu s trochou marinády - zbytek vylijeme) a opečeme. Podlijeme vodou, přivedeme k varu a přidáme 1/2 zel. bujonu.

  3. Necháme povařit, mezitím smícháme kys. smetanu s moukou (cca lžíce - záleží i na hustotě smetany)a přidáme do hrnce. (Pokud by chuť byla stále vodová klidně přidáme smetanu).

  4. Přisypeme sladkou papriku, trochu pálivé a trochu pepře (ostřejší je lepší), popř. i sůl.

  5. Necháme trochu povařit, pokud je omáčka stále řídká, pak vaříme trochu déle (vyvaří se část vody) nebo můžeme přimíchat ještě trochu jíšky (stačí mouka rozmíchaná v malém množství vody). Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!