Tmavá mořská treska s křupavou kůrkou se sezamem
Recepty, RybySuroviny
- 500 g filetů z tmavé mořské tresky
- 4 PL rozpuštěného másla
- 3 PL domácí strouhanky
- 160 g sezamových semínek
- 2 lžíce nasekaného tymiánu
- 2 snítky rozmarýnu
- pepř - podle chuti
- sůl - podle chuti
- šťáva z citronu - podle chuti
Postup Tmavá mořská treska s křupavou kůrkou se sezamem
Postup přípravy receptu
-
Filety omyjeme, zakapeme citronem a necháme chvíli odležet. Do pečící misky položíme filety s rozpuštěným máslem, osolíme a cca 10 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů.
Na zbylém másle osmahneme na pánvi sezamová semínka, přidáme domácí strouhanku, nasekaný tymián a promícháme. Touto směsí pak posypeme filety, které pak dál pečeme na 180 stupňů cca 15 minut v troubě dozlatova. Podáváme s rozmarýnovým pečeným bramborem nebo s kaší.