Tmavá mořská treska s křupavou kůrkou se sezamem

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g filetů z tmavé mořské tresky
4 PL rozpuštěného másla
3 PL domácí strouhanky
160 g sezamových semínek
2 lžíce nasekaného tymiánu
2 snítky rozmarýnu
pepř - podle chuti
sůl - podle chuti
šťáva z citronu - podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Filety omyjeme, zakapeme citronem a necháme chvíli odležet. Do pečící misky položíme filety s rozpuštěným máslem, osolíme a cca 10 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů.

  2. Na zbylém másle osmahneme na pánvi sezamová semínka, přidáme domácí strouhanku, nasekaný tymián a promícháme. Touto směsí pak posypeme filety, které pak dál pečeme na 180 stupňů cca 15 minut v troubě dozlatova. Podáváme s rozmarýnovým pečeným bramborem nebo s kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!