Klobásový dlabanec
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového bůčku
- 200 g mletého plecka
- 100 g mletého hovězího masa
- 250 g vepřové kýty na kostky
- 2 rohlíky
- 150 ml mléka na namočení
- 100 ml suchého bílého vína
- 150 ml vody
- 1 lžíce koření (vaše oblíbené na maso)
- plátky slaniny
Postup Klobásový dlabanec
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si nakrájíme rohlíky na malé kousky a namočíme v mléce. Smícháme veškeré mleté maso, přidáme, nakrájené vepřové, namočené rohlíky i s mlékem, víno, 1 lžíci koření, příp. přidáme ještě česnek, sladkou papriku, pro labužníky i čabajskou klobásku. Důkladně promícháme a necháme uležet 24 hodin.
Druhý den přidáme 150 ml vody a ještě pořádně promícháme. Já dělávám vzorek, abych věděla, zda-li nechce něco přidat (malou placičku osmahnu na pánvi).
Zapékací misky vyložíme plátky slaniny, natlačíme směs a nahoru opět plátky slaniny. Dáme do studené trouby a při teplotě 220°C pečeme asi 45 minut.
Podáváme teplé (pustí hodně šťávy) např. s bramborem a kysaným zelím nebo studené s čerstvým chlebem a okurkou.