Klobásový dlabanec

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového bůčku
200 g mletého plecka
100 g mletého hovězího masa
250 g vepřové kýty na kostky
2 rohlíky
150 ml mléka na namočení
100 ml suchého bílého vína
150 ml vody
1 lžíce koření (vaše oblíbené na maso)
plátky slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme rohlíky na malé kousky a namočíme v mléce. Smícháme veškeré mleté maso, přidáme, nakrájené vepřové, namočené rohlíky i s mlékem, víno, 1 lžíci koření, příp. přidáme ještě česnek, sladkou papriku, pro labužníky i čabajskou klobásku. Důkladně promícháme a necháme uležet 24 hodin.

  2. Druhý den přidáme 150 ml vody a ještě pořádně promícháme. Já dělávám vzorek, abych věděla, zda-li nechce něco přidat (malou placičku osmahnu na pánvi).

  3. Zapékací misky vyložíme plátky slaniny, natlačíme směs a nahoru opět plátky slaniny. Dáme do studené trouby a při teplotě 220°C pečeme asi 45 minut.

  4. Podáváme teplé (pustí hodně šťávy) např. s bramborem a kysaným zelím nebo studené s čerstvým chlebem a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!