Tlačenka ve sklenici

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2,5 kg vepřové hlavy
1 kg vepřových kolen
1,2 kg vepřové plece
250 g vepřových kůží
nemastný vývar z vepřového masa a kostí
sůl
mletý pepř
majoránka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso i kůže uvaříme a obereme od kostí a chrupavek. Maso nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, kůže pomeleme.

  2. Maso i mleté kůže dáme do mísy, zalijeme polévkou, osolíme a opepříme a okořeníme majoránkou a třeným česnekem. Nezapomeneme ochutnávat, jestli je směs dobře prosolená a kořeněná.

  3. Ještě teplou směs nalijeme do sklenic, zavíčkujeme víčky s červenou gumičkou a zaváříme 2 hodiny při 100°C. Spotřebujeme do 6 měsíců ode dne výroby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!