Tlačenka ve sklenici
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2,5 kg vepřové hlavy
- 1 kg vepřových kolen
- 1,2 kg vepřové plece
- 250 g vepřových kůží
- nemastný vývar z vepřového masa a kostí
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- česnek
Postup Tlačenka ve sklenici
Postup přípravy receptu
-
Všechno maso i kůže uvaříme a obereme od kostí a chrupavek. Maso nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, kůže pomeleme.
Maso i mleté kůže dáme do mísy, zalijeme polévkou, osolíme a opepříme a okořeníme majoránkou a třeným česnekem. Nezapomeneme ochutnávat, jestli je směs dobře prosolená a kořeněná.
Ještě teplou směs nalijeme do sklenic, zavíčkujeme víčky s červenou gumičkou a zaváříme 2 hodiny při 100°C. Spotřebujeme do 6 měsíců ode dne výroby.