Těstoviny se sušenými rajčaty, parmezánem a bazalkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g oblíbených těstoviny (nejlépe se mi v tomto receptu osvědčily Ferfalle)
190-200g sušených rajčat nakládaných v oleji (např. Franz Josef)
2 stroužky prolisovaného česneku
½ lžičky sušené bazalky
špetka soli
čerstvě mletý pepř 4 barev z mlýnku
150 g strouhaného parmezánu
hrst lístků čerstvé bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Sušená rajčata (pokud už nemáme rovnou krájená) pokrájíme na menší kousky, vložíme do pánve, přidáme sušenou bazalku, prolisovaný česnek, špetku soli a čerstvě mletý pepř. Před dovařením těstovin zapneme pánev asi na 5 minut a na mírnějším plameni orestujeme, aby česnek nezhořkl a vše se prohřálo.

  2. Po vypnutí do pánve přidáme scezené těstoviny a vše společně promícháme. Na úplný závěr přidáme hrst strouhaného parmezánu a pokrájené lístky čerstvé bazalky a znovu celé promícháme. Na talíři pak ještě posypeme strouhaným parmezánem a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!