Těstoviny se sušenými rajčaty, parmezánem a bazalkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g oblíbených těstoviny (nejlépe se mi v tomto receptu osvědčily Ferfalle)
- 190-200g sušených rajčat nakládaných v oleji (např. Franz Josef)
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- ½ lžičky sušené bazalky
- špetka soli
- čerstvě mletý pepř 4 barev z mlýnku
- 150 g strouhaného parmezánu
- hrst lístků čerstvé bazalky
Postup Těstoviny se sušenými rajčaty, parmezánem a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Sušená rajčata (pokud už nemáme rovnou krájená) pokrájíme na menší kousky, vložíme do pánve, přidáme sušenou bazalku, prolisovaný česnek, špetku soli a čerstvě mletý pepř. Před dovařením těstovin zapneme pánev asi na 5 minut a na mírnějším plameni orestujeme, aby česnek nezhořkl a vše se prohřálo.
Po vypnutí do pánve přidáme scezené těstoviny a vše společně promícháme. Na úplný závěr přidáme hrst strouhaného parmezánu a pokrájené lístky čerstvé bazalky a znovu celé promícháme. Na talíři pak ještě posypeme strouhaným parmezánem a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.