Těstoviny pomodoro
Recepty, TěstovinySuroviny
- Množství uvádím jen přibližně, každý uzpůsobí počtu hladových krků
- těstoviny (špagety, tagliatele, farfalle, penne, zkrátka co kdo má rád)
- rajčata (zhruba 2-3 na osobu)
- česnek (cca 2 stroužky)
- trochu vývaru
- olivový olej
- na dokončení
- pláteček másla
- bazalka
- petržel
- pepř
Postup Těstoviny pomodoro
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrojíme, spaříme horkou vodou a oloupeme. Kdo to chce přesně tak, jak to má být, vyndá střed a nakrájí pouze ty tvrdší části (mně osobně ten prostředek nevadí)...
Mezitím si dáme vařit těstoviny (nejlepší mi přijdou tagliatele, ale klidně i penne, farfale, fusilli, rigatoni, conchiglie, ap.)
Na olivový olej dáme rozmáčknutý česnek a rajčata, podlijeme trošinkou vývaru (nejlíp domácí, ale pro hodně vytížené klidně i z kostky) a cca 2-3 minutky prováříme.
Pak vyndáme česnek, rajčata vidličkou rozmačkáme a přidáme máslo, petržel, bazalku, pepř.
Ještě minutku prohřejeme a přidáme scezené, okapané těstoviny a jen zlehka 'prohodíme'.... servírujeme, kdo má rád, tak posype zlehka parmazánem, ale nemusí být.