Těstovinový salát s tuňákem a zálivkou
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g těstovin (vrtulí)
- 250 g cherry rajčátek
- malá konzerva kukuřice Bonduelle
- 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (kousky)
- pekingské zelí (4 listy)
- sůl
- bílý pepř
- Zálivka:
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g zakysané smetany
- šťáva z jednoho citronu
- 100 g majonézy (v pytlíčku)
- cukr
- sůl
Postup Těstovinový salát s tuňákem a zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Ještě přidáme lžíci oleje, aby se těstoviny nelepily.
Pak těstoviny přecedíme, přidáme celou konzervu kukuřice, všechna cherry rajčátka, která jsme nakrájeli na čtvrtky, celé dvě konzervy tuňáka (šťávu jsem slila) a na nudličky nakrájené pekingské zeli. Osolíme a opepříme.
Dále připravíme zálivku. Do misky dáme celý bílý jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, šťávu z citronu, sůl a cukr. Vše promícháme a nalijeme do připraveného salátu.
Promícháme, podle potřeby dosolíme a opepříme.