Těstovinový salát caprese
Recepty, SalátySuroviny
- 3 plné hrsti čerstvé bazalky (lístků)
- 500 g těstoviny Fusilli
- 1/2 hrnku (120 ml) extra panenského olivového oleje
- 1/2 hrnku (120 ml) octa balsamico (pokud najdete v obchodě bílý, použijte bílý)
- 1 čerstvá zelená cibulka (nakrájená na kousky)
- 1 KL soli
- 1/4 KL čerstvě mletého černého pepře
- 1/4 KL červené mleté papriky
- 200 g Mozzarelly (v nálevu, nakrájené na kostičky)
- 200 g cherry rajčat (nakrájených na půlky nebo čtvrtky)
- 2 PL kapar (nemusí být)
Postup Těstovinový salát caprese
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu a vložíme do velké mísy.
Bazalkové lístky propláchneme a vložíme do středně velké misky, přidáme 1/2 ČL soli a zalijeme vařící vodou. Necháme v horké vodě 30 sekund, potom je rychle scedíme v cedníku a vymačkáme z nich vodu.
Bazalku, olivový volej, ocet, cibulku, sůl, papričky a černý pepř vložíme do hlubší nádoby (nebo do mixeru) a ponorným mixerem (nebo v klasickém mixeru) rozmixujeme dohladka.
Dressing vmícháme do těstovin a důkladně promícháme.
Přidáme mozzarellu, rajčata a kapary (používáme-li). Lehce promícháme.
Necháme vychladit v lednici, cca 1 - 2 hodiny.
Salát můžeme uchovat v lednici přikrytý až 3 dny, jen bazalka začne po prvním dni ztrácet zelenou barvu.