Těstovinový salát caprese

Recepty, Saláty

Suroviny

3 plné hrsti čerstvé bazalky (lístků)
500 g těstoviny Fusilli
1/2 hrnku (120 ml) extra panenského olivového oleje
1/2 hrnku (120 ml) octa balsamico (pokud najdete v obchodě bílý, použijte bílý)
1 čerstvá zelená cibulka (nakrájená na kousky)
1 KL soli
1/4 KL čerstvě mletého černého pepře
1/4 KL červené mleté papriky
200 g Mozzarelly (v nálevu, nakrájené na kostičky)
200 g cherry rajčat (nakrájených na půlky nebo čtvrtky)
2 PL kapar (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu a vložíme do velké mísy.

  2. Bazalkové lístky propláchneme a vložíme do středně velké misky, přidáme 1/2 ČL soli a zalijeme vařící vodou. Necháme v horké vodě 30 sekund, potom je rychle scedíme v cedníku a vymačkáme z nich vodu.

  3. Bazalku, olivový volej, ocet, cibulku, sůl, papričky a černý pepř vložíme do hlubší nádoby (nebo do mixeru) a ponorným mixerem (nebo v klasickém mixeru) rozmixujeme dohladka.

  4. Dressing vmícháme do těstovin a důkladně promícháme.

  5. Přidáme mozzarellu, rajčata a kapary (používáme-li). Lehce promícháme.

  6. Necháme vychladit v lednici, cca 1 - 2 hodiny.

  7. Salát můžeme uchovat v lednici přikrytý až 3 dny, jen bazalka začne po prvním dni ztrácet zelenou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!