Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového bůčku
300 g uzené krkovice nebo bůčku
2 cibule
6 stroužků česneku
1-2 lžíce sádla
kmín
sůl
pepř
sladká paprika
----
300 celeru
300 g kedlubny
1 větší brambora
1/2 pórku
120 g špeku
velká cibule
trošku oleje
kmín
sůl
vinný ocet
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme syrový bůček na kostky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Promícháme s kořením a dáme společně se sádlem do pekáčku. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme na 180 stupňů do poloměkka.

  2. V této fázi přidáme nakrájené uzené a podle potřeby podléváme. Přikryjeme a dopečeme do měkka. Občas promícháme a poléváme výpekem.

  3. Mezitím nastrouháme celer a kedlubnu na hrubo a brambor na jemno. Na trošce oleje orestujeme nakrájený pórek na tenká kolečka. Po chvíli přidáme celer a kedluben.

  4. Přidáme kmín, sůl a brambor. Podlijeme tak těsně pod okraj zeleniny vodou a vaříme do měkka, ale nesmí se rozvařit. Občas promícháme.

  5. Než se zelí uvaří, nakrájíme špek a cibuli na kostičky. Špek rozškvaříme a přidáme cibuli. Restujeme do zlatova.

  6. Hotové zelí promastíme připravenou cibulkou, dochutíme octem, cukrem, případně solí. Podáváme s výpečky a různými druhy knedlíků, polité výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!